Kool «Väikesed kokad»
Õpilased: 7 - 11.a.a.
Vaba kohta: 15
Õppekeel: vene
Kulinaaria on toidu valmistamise kunst.
«Terves kehas terve vaim!» – ütlesid inimesed vanasti. Tervis ja tuju, töövalmidus sõltuvad suuresti toitumisest ja puhkusest. Oluline on mitte ainult korralikult süüa teha, vaid ka korralikult süüa. Oskus maitsvalt süüa teha on hea harjumus. Oskus rooga kaunilt esitleda ning serveerimisreeglid kasvatavad esteetilist maitset. Lapsepõlves kujunenud oskused ja võimed panevad aluse edasisele elule. Kokandustundides õpitakse kokakunsti, roogade kujundamist pühadeks ja näitusteks, erinevate suupistete, salatite, esimese ja teise roa, magustoitude ja kookide valmistamist.
Kogu koolituskursus on üles ehitatud selliselt, et lisaks praktilistele tundidele pakutakse lastele ka huvitavat infomaterjali, mis aitab nende silmaringi avardada. Lapsed armastavad süüa teha, kasutavad kõikvõimalikke vahendeid ja nõusid ning õpivad töötama kaasaegsete kodumasinatega.
Tundide vorm on rühmatunnid. Huviringi tunnid lõpevad kokkuvõtliku üritusega, kus õpilased demonstreerivad oma oskust süüa teha, lauda katta ja lauas korralikult käituda.